biaisband1Nee niets nieuws. Hoe maak je biaisband, gebruik je het, makkelijk en moeilijk aanzetten … het is allemaal oneindig vaak terug te vinden op het web. Deze hele blog is dus TOTAAL overbodig. Ja ja ja… maar het blijft leuk!
biaisband 3

Was en strijk je stofjes voor, dat werkt handiger – bepaal hoe breed je biaisband moet zijn. Ik werk met 4 cm stroken dan komen ze later makkelijk over mijn gelockte randen.

Wat deed ik om niet alle losse stukjes apart aan elkaar te hoeven zetten? Knip van de stofjes die je wilt gebruiken driehoeken waarbij de lange kant precies schuin van draad geknipt is. Dat doe je door de zijkant van de stof tegen de onderkant van de stof te leggen. (zie rechtsboven)  Zet vervolgens de driehoeken aan elkaar langs de rechte kant tot je een lange strook hebt van driehoeken. Teken langs de schuine kant precies 4 cm af.  Naai de lange strook nu dicht waarbij je een kant laat aansluiten op de 2de afgetekende strook van 4 cm. (zie links onder en midden) Nu kun je in een keer knippen! (Behalve als je net als ik niet alle driehoeken even groot gemaakt hebt omdat het vooral weer een restjes project was) Daarna komt nog het meeste werk, namelijk het strijken. Ik investeerde ooit in een biaisbandmaken, maar uiteindelijk vind ik dat het toch het netste wordt als je t gewoon dubbelvouwt, strijkt, randjes tot de middenlijn, weer strijkt… Ben ik te perfectionistisch?

Veel plezier maar weer!