Moeder worden brengt een buikje met zich mee. Daar is op zich niet zo veel mis mee, ware het niet dat de meeste zwangerschapsbroeken of lelijk of duur zijn. Beide niet zo’n fijn idee. Dus kocht ik in de uitverkoop een broek bij de Villa met een sluiting achter in een maatje groter dan wat ik normaal draag en ging aan de slag. Ook zin om geld te besparen? Het werkt als volgt:

zwangerschapsbroekzwangerschapsrboek

 

 

 

 

 

  1. Teken een buikje in de broek van de zijnaden naar de middenvoornaad en weer naar de zijnaad. Van het kruis tot het buikje is ongeveer 16 cm. (Tenminste in een gekochte zwangerschapsbroek mt 38 die mij lekker zit)
  2. Torn de zijnaden open en knip ongeveer een centimeter boven de getekende lijn de bovenkant van het voorpand.
  3. Knip van een oud (elastisch!) hemdje de bovenkant af, net onder de oksels. Knip het op de zijnaden open zodat je alleen de onderkant van het voorkant overhoud. Vouw dit dubbel.
  4. DSC_7122 DSC_7123

  5. Zet de zijnaden van het dubbelgevouwen hemd aan de opengetornde zijnaden van de broek. Zorg dat de dubbelgevouwen bovenkant van het hemd netjes gelijk loopt met de bovenkant van de broek.
  6. Lock de broek vast aan het dubbelgevouwen hemd. Zorg dat de goede kanten van broek en band op elkaar liggen zodat de naad aan de binnenkant ligt. Let op: het hemd is waarschijnlijk te lang. Als je de broekzijde aan de bovenkant houd met locken zie je precies waar je moet stikken.
  7. Stik de band met een tweelingnaald door. (niet met een enkele naald want dan gaat de naad trekken). Zet de steeklengte groot (bijv. 3,5mm) en de spanning losser dan normaal.

Simpel he?!