slab2

En hoe ik daar weer op kwam? Een vriendinnetje van een vriendinnetje met wie ik telkens app als we iets leuks gemaakt hebben, stuurde me een berichtje dat ze aan het ‘handlettering’ geslagen was. Ik was nog in de veronderstelling dat dat gewoon schrijven heette. Maar onder die titel kom je niet zo heel veel tegen op het internet. Wat ik wel vond …

In het verleden ontwikkelde ik al een mooi kalligrafie handschrift waar ik nog steeds heel blij mee ben. Na een middagje oefenen zag ik dat de rest van mijn krabbels op het werk er ook weer een stuk beter uitzagen. Ik kocht een nieuwe set pennen omdat oost indische inkt niet doorloopt en je er lekker overheen kunt kleuren zonder dat het afgeeft. Maar het geeft toch nog niet meteen het effect dat ik wilde. Wie weet zet ik ooit nog wat lekkere kleurplaten op het web!

De nieuwe inzichten? Dat je ook gewoon de hele envelop kunt vol tekenen met bloemetjes en friemeltjes en dat dat er best vrolijk uit ziet.